3 typer varmekilder

09 februar 2022
Steffen Petersen

advertorial

Hvis du er på udkig efter en varmekilde til dit hus, så ved du nok, at der findes mange former for varmekilder på markedet. Nogle varmekilder er også bedre mod miljøet end andre. Derfor er det en god ide at undersøge, hvor miljørigtige de forskellige varmekilder er. Vi har lavet en liste med tre varmekilder, du kan få installeret i dit hus. Vi vil også forklare, hvor miljørigtige de hver især er. Hvis du vil vide mere, så læs med her. 

træpiller esbjerg

Pillefyr

Et pillefyr kan både opvarme dit hus og dit brugsvand. Pillefyret bruger træpiller som opvarmningskilde. Denne varmekilde forurener ikke meget, og du skal skal heller ikke betale CO2-afgift af det. Hvis du anskaffer dig et pillefyr, så skal du være opmærksom på, at det skal renses ofte, nemlig en gang i ugen. Pillefyret kan også producere mere varme om sommeren, end der egentlig er brug for. 

Træpiller til pillefyr er ikke specielt dyre. Du kan blandt andet købe træpiller her: https://www.mrpiller.dk/traepiller-esbjerg.

Varmepumpe

En populær løsning til opvarmning af huset er varmepumper. Der findes tre forskellige former for varmepumper. Varmepumper sørger for et sundere og mere behageligt indeklima, og du kan spare mange penge, hvis du udskifter din gamle varmekilde med en varmepumpe. Det kan også få dit hus til at stige i værdi, hvis du har installeret varmepumpe i dit hus. 

Jordvarme

Den tredje type varmekilde vi vil fortælle om, er jordvarme. Jordvarme er en effektiv og miljørigtig varmekilde. Jordvarme hører under en af de tre typer af varmepumper. I modsætning til de andre typer varmepumper, så skal jordvarme både graves ned i haven, og så skal varmepumpen stilles inde i dit hjem. Jordvarme er dog ret dyrt at installere, men det vil som regel tjene sig selv hjem igen. Jordvarme kræver heller ikke særlig meget vedligeholdelse. Jordvarme kan også give en passiv køling til dit hus, når der er varmt udenfor. 

Flere Nyheder