Bryg din egen gode kvalitetsøl

De seneste år er interessen for at lære at lave øl stærk stigende. En af årsagerne er mikrobryggeriernes fremmarch på det danske ølmarked. Det har lært danskerne at der er stor forskel på øl, men også at det er muligt selv at lære at brygge øl.

Det er også noget sjovere at invitere gæster på middag og servere en øl der passer perfekt til aftenens menu, end at der drikkes ugens tilbud fra supermarkedet. Ølbrygning er også en perfekt hobby. Det er en hobby hvor alle kan være med og det er tilpas teknisk til, at det er udfordrende, også på sigt. Du kan købe udstyr og ingredienser til ølbrygning hos blandt andet ALBRYG.

Hvem har tidligere brygget øl

I dag forbindes ølbrygning mest med mænd, men sådan har det kun været fra 1500-tallet, hvor de første bryggerlaug blev dannet i de store byer. Tidligere var det kvindernes ansvar at brygge husets øl. En ikke helt lille opgave, da der ofte blev drukket op til 5 liter pr. person om dagen. Man har i Danmark kendt til den smukke gyldne drik i over 5000 år.

Lær at brygge din egen øl

Hvis man gerne vil lære at brygge din egen øl, er der flere muligheder. Mange af de butikker der sælger udstyr og ingredienser sælger ofte et startskit, som gør det nemt at komme igang. Også uden at skulle investere en formue i udstyr og ingredienser.

Samme butikker har også ofte kurser i ølbrygningen. Det tage som regel en hyggelig eftermiddag og aften at lære det nødvendige. Mange gange får man også det brygget øl med hjem, så det er en god ide at arrangere hjemtransport.

Der findes også en god mængde bøger, der grundigt beskriver de forskellige processer i ølbrygningens ædle kunst. Der findes også et utal af videoer på internettet.