Er reparation af antenne stadig nødvendigt?

Kan du huske antennernes storhedstid?

Dengang man ikke kunne vade forbi et byggekompleks, uden disse signalstænger stak op fra bygninger for lige at give dem den sidste meter i højden, der skulle indfange gerne lige lidt flere flimrede TV-kanaler fra udlandet i et grynet billede til ens billedrørs-fjernsyn.

Man håbede bare på, at der ikke kom et stormvejr eller bare blæst, så antenne røg ud af position, og man selv skulle rette på den eller få en montør til det, så man atter havde (nogenlunde) signal at se TV med.

Senere forvandlede de antenner sig til paraboler, og hvis man nu er meget moderne, så har man enten kabel-TV, eller man streamer via nettet, hvor man har en modtager i ens computer eller anden anordning.

Ergo er den antenne jo blevet ret overflødig.

Men alligevel eksisterer der stadig firmaer, der fikser den slags, hvor vi lige her kan nævne: https://jsjteknik.dk/ 

Er der virkelig stadig brug for den slags reparatører, for mange kanaler er da blevet lukket med det signal, som plejede at sende med?

Ja, det er der faktisk, og det hænger både sammen med, at der stadig er folk, der modtager visse kanaler med antenne-signal, men antenner finder man også andre steder.

Det behøver ikke at have noget at gøre med et TV, men det kan være en radiosender, eller det kan være en gigantisk antenne, som enten bliver brugt offentlig eller til internt brug – såsom hos militæret.

En antenne er stadig en pålidelig kilde til at modtage et signal med, og derfor sværger mange da også til den slags grundet deres stabilitet.

Derfor vil der nok gå lidt tid, før den slags reparatører bliver helt overflødige, for nogle gamle ting virker bare bedre end dem, man bruger nu om dage.

Måske har du endda stadig en antenne, du bruger, uden lige at være klar over det.