Få hjælp hvis du får et stenslag

En af de mest almindelige uheld en bilist kan opleve er at få et stenslag på deres bil. Nogle gange vil det være muligt at kunne køre forsigtig videre og få stenslaget repareret. Det er vigtigt at man køre så lidt så muligt da bilens bevægelser kan få rudens revne til at arbejde videre og blive endnu større.

I nogle tilfælde er stenslaget så voldsomt, at det ikke er sikkert at køre videre og det kan være nødvendigt at få autohjælp i Ringsted til at få bugseret bilen til et autoværksted, hvor ruden kan blive udskiftet.

Hvis ruden kan repareres

Hvis det kun er et lille stenslag på mindre end en 2 kr., er det muligt at lime ruden frem for at skulle udskifte den. Det er både nemmere, billigere og hurtigere. Mekanikeren starter med at rense ruden, så limen bedre kan klæbe fast. Limen bliver ved hjælp af et vakuum værktøj smurt ud i selv den midste revne. Efterfølgende tørres limen ved hjælp af UV varme. Varmen får også evt. overskydende lim til at forsvinde og ruden er lige så pæn og sikker som før. Det hele tager kun omkring 20 minutter. Det kræver dog at bilen står i tørvejr.

Anderledes er det hvis ruden skal udskiftes. Det kan tage flere dage, især hvis der først skal hentes en rude hjem. Husk at sikre at det er en original rude der bruges, ellers er der risiko for at din bil falder i værdi og du kan have svære ved at få solgt den på et senere tidspunkt. Selve udskiftningen tager omkring en dag, da den skal have tid til at tørre og det er også mere kompliceret at udskifte ruden da der i dag er langt mere elektronik i ruden end før. Undersøg om din bilforsikring dækker. Nogle forsikringer gør, men ikke alle.

Skriv et svar

(*) Required, Your email will not be published