Fordelagtige gulvkanonen priser når du skal have slebet gulv

18 januar 2022
Niels Geckler

advertorial

Et velholdt og godt passet trægulv kan være fantastisk smukt – men et nedslidt, ridset og skrammet gulv kan til gengæld se forfærdeligt ud. Skal gulvet slibes kan du for eksempel tjekke gulvkanonen priser. 

Gulvet er en vigtig faktor i det samlede indtryk, når man træder ind i et rum i huset. I den ældre del af bygningsmassen i Danmark finder man ofte nogle pagtfulde plankegulve. Desværre er de ofte i dårlig stand. Slidtage, ridser, pletter og skrammer på sådan et gulv kan ødelægge hele indtrykket af rummet. 

image

Det er der heldigvis råd for. Med en afslibning af gulvet kan du slippe af med de grimme mærker og pletter og bagefter er gulvet klar til en efterbehandling. Her kan man vælge for eksempel lakering eller ludbehandling. Vælger man lakering vil der være forskellige typer af lak at vælge imellem, som vil have forskellige karakteristika og som vil give gulvet forskelligt look.

Gå efter en professionel gulvafsliber, når gulvet skal friskes op

Det kan være fristende selv at leje udstyr og gå i gang med afslibning af sit gulv, hvis man ellers er hobby gør-det-selv typen. Udstyret kan lejes mange forskellige steder på forskellige vilkår, hvor slibepapir med videre på en eller anden måde indgår. Imidlertid kan det hurtigt vise sig at være en dårlig forretning, selv om det ser billigt ud i forhold til de tilbud du får fra mere seriøse firmaer inden for gulvafslibning.

Hvis ikke man har prøvet det før kan det være svært at få virkelig pænt – særligt, hvis det er et meget ødelagt gulv. Det er desuden en tidskrævende og beskidt og støvet opgave, man kaster sig ud i. Og i øvrigt kan man komme til at bruge mere slibepapir, end man havde forestillet sig. Dertil kommer efterbehandlingen, hvor man alt efter den valgte behandling med fordel selv kan gøre det eller overlade det til en professionel – for eksempel samme firma som sleb gulvet af. 

Flere Nyheder