Generel info omkring ringorm

Ringorm er en svampeinfektion af dermatofytter i huden. Ringorm kan leve på både dyr (katte,hunde, marsvin, heste mm) og mennesker. Ringorm hund og ringorm kat ses ofte ved et lille bart område i pelsen. Ringorm smitte sker ved kontakt med en smittet. Det kan også ske hvis en smittet låner sit håndklæde eller tøj til en ikke smittet. Ringorm baby og ringorm barn er også muligt og ses specielt hvis der er et nedsat immunforsvar hos det lille barn. Ringorm behandling vil bestå af cremer eller piller. Ringorm alternativ behandling kan bestå af naturlige olier fx tea tree olie eller timianolie. Det er ikke sikkert at cremer til behandling af ringorm kan stå alene, hvorfor ringorm creme ikke altid er den bedste løsning. Svamp på huden er ikke rart for den det berører i det symptomer på ringorm kan være excessiv kløe og store rødlige plamager.

Nyeste viden omkring ringorm og behandling

 

Behandling vil som sagt oftest ske med cremer. Ringorm lamisil er en af de mest anvendte produkter mod svampeinfektion, men ringorm medicin er ikke altid effektivt. Fx svamp i hovedbunden kan være meget generende for den smittede med symptomer som kløe i hovedbunden. Nyeste viden omkring ringorm og behandling af svamp viser at et svækket immunforsvar har stor påvirkning ift at udvikle ringorm og andre svampeinfektioner. Kost, stress og usund levevis er altså faktorer der bør være en del af behandlingen, når man udvikler former for svampeinfektioner. Fodsvamp er en af de hyppigste former for svamp – formentlig fordi svamp trives i fugtige miljøer, som tilfældet ofte er i vores sko og strømper. 

Ringorm udbrud

 

Forskellige former for svampeinfektion

Der findes mange forskellige former for svampeinfektion. Svamp kan forekomme både som svamp i skeden (skedesvamp), svamp i lysken (lyskesvamp), svamp i negle (neglesvamp), svamp på foden (fodsvamp) og som svamp under brysterne. Infektionerne kan altså sidde forskellige steder på kroppen, men stadig være den samme svamp der er årsagen til svamp. Dermatofytter er årsagen til mange svampeinfektioner på arme, ben og krop. Symptomer på et udbrud er ofte kløe og svie fx svie og kløe i skeden eller kløe på penis samt rødme. Der ses altså mange slags svampeinfektioner, og selvom behandlingen ofte er den samme bør der tjekkes op på hvilken behandling der anbefales til den specifikke situation. Privat praktiserende læger ser dagligt tilfælde af ringorm og andre svampeinfektioner. Vi anbefaler at tjekke https://ringorm.dk/.

Skriv et svar

(*) Required, Your email will not be published