Hvad gør du hvis du mister dine tænder?

01 september 2021
Steffen Hansen

Vores tænder betyder rigtigt meget for vores liv. Både fordi det er med dem at vi kan tygge og spise mad, men også fordi det er det første mange mennesker ser, når de møder dig for første gang. Vores tænder er ofte vores førstehåndsindtryk, og hvis man har dårlige tænder, eller har mistet sine tænder på den ene eller anden måde, kan det påvirke vores selvtillid og livskvalitet utroligt negativt. Der er meget tabu omkring emnet, men hvis du vil vide mere så læs mere herunder.

Hvis du har dårlige eller ødelagte tænder

Hvis du har dårlige eller ødelagte tænder, eller slet ikke nogen tænder, så mist ikke modet. Med nutidens teknologi, kan du få nye tænder som man næsten ikke kan se, ikke er ægte. Der findes mange forskellige typer proteser der kan erstatte de dårlige, eller ødelagte tænder. Det kan f.eks. være en enkelttandsprotese, en tryklåsprotese, eller en implantatprotese, der bliver isat for at redde dit smil.

Sådan finder du en tandlæge

De fleste almindelige tandlæger kan ikke klare sådan en opgave, og du er derfor nødt til at finde et implantatcenter eller en specialist, der kan hjælpe dig. Nogle tandlæger kan selv gøre det, men ved at vælge en specialist, kan du være helt sikker på at få et resultat du er tilfreds med, hvilket er vigtigt, for der er som sagt meget tabu omkring det at have dårlige eller ødelagte tænder, ligesom det kan ødelægge ens selvværd. Derfor bør du ikke nøjes, eller gå på kompromis med hvem der laver dine tænder og hvordan.

Søg på Google

Den nemmeste måde at finde en implantatspecialist på, er ved at gå ind på Google og søge efter en. Du kan f.eks. skrive “tand implantater + navnet på din by” eller “tand implantater nær mig”, så vil du få vist henholdsvis tandlæger i din by eller i dit lokalområde.

Flere Nyheder