Hvilken hund er bedst til børnefamilier?

Har du i samråd med din familie besluttet at anskaffe et nyt firbenet medlem – og skal det være af typen som logrer og siger vov? Så er det en god idé at gøre forarbejdet ordentligt. Det er nemlig ikke alle hunderacer som går lige godt sammen med børn.

Generelt bør I holde jer fra jagt racer så som hønsehund og setter, som primært er arbejdshunde. Det samme gælder for umiddelbart tilforladelige typer som for eksempel gravhunde, som har en kort lunte og godt kan bliveumådeligt bidske.

I stedet kan I kigge i retning af de såkaldte selskabshunde. Selskabshunde er hunderacer, som enten er fremavlet særligt til underholdning, eller racer som ikke længere må anvendes til de formål til hvilke de oprindeligt var fremavlet. Et eksempel herpå er den amerikanske Pitbull Terrier, som igennem årene er blevet opdrættet med henblik på selskab og hygge, og således ikke længere er hverken jagt eller vagthund.

Familiehunden – den perfekte legekammerat

I kan selvfølgelig også vælge at gå efter de klassiske familiehunde så som Golden Retriever eller Labrador Retriever. Disse hunderacer er notorisk kendt som fantastiske familiehunde, og er både søde, sjove, kærlige hengivne og legesyge. En retriever er som skabt til at hente pinde og bolde, og kan hurtigt lære mange andre kunster og tricks. Ungerne vil elske at deltage i hundetræning, og vil uden problemer kunne gå tur med hunden når begge når en vis alder.

Andre hunderacer, som egner sig perfekt som familiehunde, er den loyale Schæfer, den intelligente Puddel, den tjenstvillige Boxer og og den morsomme Mops. Er der mistanke om allergi i familien kan I med fordel vælge ne Labradoodle eller en Golden Doodle, som er hybridracer mellem Puddel og henholdsvis Labrador Retriever og Golden Retriever.

Du kan læse meget mere om hvad det indebærer at have hund på den online blog https://vores-dyr.dk/den-ultimative-tjekliste-foer-koeb-af-hund/ 

 

Skriv et svar

(*) Required, Your email will not be published