Køb nye vinduer med ventiler

I takt med at vores boliger bliver bedre og bedre isoleret oplever vi også at det bliver vigtigere og vigtigere at huske at få luftet ud for at undgå at der kommer fugt og efterfølgende skimmelsvamp i boligen. Hvor boligerne tidligere selv sørget for at der kom ny og frisk luft ind i huset da det ikke var isoleret er det i dag vigtigt at vi selv husker at lufte ud. Der skal dagligt luftes ud 2 gange og i mindst 5-10 min morgen og aften og når der er blevet lavet mad. 

En af de muligheder der gør det lidt nemmere er, hvis du alligevel har planer om at få udskiftet dine vinduer er at vælge vinduer med udluftningsventiler. Du kan læse mere om fordelen ved at vælge denne type vinduer her https://www.sparvinduer.dk/blog/udluftning-og-ventiler-til-vinduer/.

Hvor bør du især have vinduer med ventiler?

I princippet bør du have den type vinduer i hele huset da du derved sikre dig at din bolig bliver udluftet løbende i løbet af dagen men der er stadig rum hvor det er særlig vigtigt og det er i badeværelset og køkkenet som især er disponeret for at blive fugtige. Et andet vigtigt rum er dit soveværelse hvor i udskiller en masse CO2 i løbet af natten. Husk iøvrigt aldrig at lukke døren ind til soveværelset om morgenen når i går på arbejde. Ved at lukke vinduet mindsker i muligheden for at luften cirkulere og udskiftes.

Når i har vinduer med ventiler vil i opleve et lille varmetab men i forhold til at i kommer af med fugt og gammel C02 er det en lille pris at betale. Det er muligt at lukke for ventilerne, hvis der er dage med stormvejr eller under en periode med ekstra koldt vejr. Husk blot at så skal der luftes ud på normal vis.

Skriv et svar

(*) Required, Your email will not be published