Lad et misbrugscenter hjælpe dig fri af pilleafhængighed

03 juni 2022
Astrid Pedersen

advertorial

Måske forbinder du mestendels stofmisbrug med den form for narkomani, som kommer til udtryk hos stiknarkomaner. Men et misbrug af afhængigheds skabende substanser er meget andet og mere end dét.

Faktisk finder du mange flere misbrugere i Danmark end man umiddelbart skulle tro. Langt de fleste af disse formår at leve med deres misbrug på en måde så det er skjult for omverdenen. Dette gælder for en stor mængde af de danske alkoholikere samt misbrugere af receptpligtig medicin.

Denne form for afhængigheds betinget misbrug bliver desværre ofte først synlig for omverdenen når det har nået en vis alvorsgrad. Og så kan det risikere at være på så kritisk et stadie at det er nødvendigt med professionel afvænning.

Hvordan bliver man misbruger?

Et misbrug opstår i det øjeblik hvor man ikke længere har kontrol over sit indtag af eksempelvis alkohol eller læge ordineret medicin. Alkohol er, som de fleste af os ved, et af de mest afhængigheds skabende stoffer der findes, og dertil nemt at komme i besiddelse af.

Receptpligtig medicin, som udskrives i forbindelse med eksempelvis traumer eller operation, og som har til formål at virke smertelindrende, vil desværre ofte have bivirkninger i form af en euforisk rus eller en følelse af dyb afslapning, som er endog særdeles vanedannende.

Misbrugscenter

Kroppen oparbejder lynhurtigt tolerans over for disse stoffer hvilket betyder at der skal større og større mængder til for at opnå den ønskede effekt. Og så sidder man pludselig fast i et tungt misbrug.

Hvordan kommer man ud af et afhængighedsbetinget misbrug?

Der er ingen nem vej ud af et svært misbrug. Du har de bedste muligheder for at blive afhængigheden kvit gennem behandling af afhængighed på et professionelt misbrugscenter hvor du kan lade dig indskrive til misbrugsbehandling. Her vil du kunne får hjælp til såvel afgiftning og afrusning som til afvænnende terapi. Læs mere på behandlingscenter-stien.dk.

Flere Nyheder