Sid ergonomisk mens du spiller computerskak online

Ergonomisk kontorstol

Vi hos computerskak.dk får mange henvendelser vedr. ergonomi og siddekomfort, da det hurtigt bliver til mange timer foran computeren. Vi mener at god siddekomfort og ergonomi påvirker resultatet af dit spil. Når du sidder bekvemt og ergonomisk, slapper du mere af i kroppen.  Netop det kan dermed påvirke dit spil til det positive.

Alle kontorstole er ikke lige gode

Se denne klip om ergonomi på arbejdspladsen.

Fordi en stol bliver kaldt for en kontorstol, er det ikke ensbetydende med at den er god. Du skal derfor tillade dig at stille krav til din kontorstol. Ifølge Dansk Kontorstole Forsyning anbefales det at en kontorstol som minimum skal kunne:

  1. Justeres i højden
  2. Læne ryggen tilbage og låse den
  3. Dynamisk siddekomfort
  4. Justerbar armlæn
  5. Justerbar nakkestøtte
  6. Justerbar lændestøtte

Du kan se et udvalg af gode ergonomiske kontorstole her: Dankontorstole 

Bevæg dig og skift siddeposition 1 gang i timen

Gamer kontorstol

Et godt råd er, at du skal bevæge dig og Falck har udarbejdet en guide omkring ergonomi. En krop “låst” i same position over en længere periode vil skabe ømhed. Vi anbefaler derfor at der er bevægelse og meget gerne ca. en gang i timen og gerne på 5 min. Et sæt skak kan godt tage lang tid og fordi man er så koncentreret på spillet, glemmer man hurtigt hvor lang tid man sidder i samme position. Et godt trick er at sætte alarmen på din telefon. Alle bruger smartphones i 2016 og der i telefonen indbygget adskillelige påmindelses funktioner men det mest brugte er den simple alarm. Stil uret til at ringe 1 gang i timen og rejs dig så op fra din kontorstol og stræk benene. En pause behøver ikke være i lang tid, blot det at går et par gange rundt om kontorstolen er nok.

Køb en 100% ergonomisk korrekt kontorstol

Skal du investere i en ny kontorstol, er det vigtigt at den er 100% ergonomisk korrekt. Derfor koster en ergonomisk kontorstol gerne lidt mere end de helt billige. Et godt sted at købe kontorstolen er nettet. Her finder du gode tilbud og stole på udsalg. En ergonomisk kontorstol er begregnet til mindst 12 timers brug og er gerne i en væsentlig bedre kvalitet. Stil gerne krav som nævnt for oven og hvis muligt, prøv inden køb. Underordnet hvor du er bosat i landet, kan du finde showrooms med alverdens kontorstole, så vores råd er at du skal tage ud og prøve en kontorstol inden køb.

Skriv et svar

(*) Required, Your email will not be published