Skal jeg bare vælge det billigste webhotel?

17 september 2021
Emilie Jacobsen

Hvis prisen er meget vigtig i forhold til dit valg af webhotel, vil du sikkert være tilbøjelig til at vælge det absolut billigste på markedet. Det er der som sådan heller ikke noget galt med – hvis det er det, der passer til dig. For du skal ikke bare vælge det billigste for at spare penge. Hvis det ikke er det rigtige webhotel for dig, kan det i bedste fald ende med at være irriterende, i værste fald ende med at koste dig penge, hvis det er en hjemmeside til din virksomhed eller din webshop, der skal ligge på webhotellet. 

Når du ser på webhotel priser, skal du altså også se på, hvad de dækker over. Hvor meget serverplads får du? Hvilken type af server er der tale om? Hvilken form for kundeservice tilbyder de? Hvor mange mailadresser får du mulighed for at knytte til din hjemmeside? 

Alt det kan du blive meget klogere på på hjemmesiden webhotel-guiden.dk. De har skrevet en udførlig guide til fem danske webhoteller og sammenligner dem på en række forskellige parametre. Det er ikke bare pris, men netop også nogle af de ovennævnte faktorer. 

Start med det billigste webhotel til privat brug

Hvis din hjemmeside er til privat brug, kan du sagtens starte med det billigste webhotel. Der kommer til at gå tid, inden du får fyldt din hjemmeside op med nok billeder og videoer til, at du får brug for mere serverplads – og der kommer til at gå tid, før du får særlig mange besøgende. Det billigste vil derfor være fint for dig i starten. Får du brug for mere plads eller bedre kundeservice, kan du altid opgradere senere hen. 

Er det en hjemmeside, som du har planer om at tjene penge på, er det dog ikke sikkert, at du bare kan vælge det billigste. Mange besøgende kræver meget serverplads. Det er ikke noget, du må gå på kompromis med. 

Flere Nyheder